Samenwerking tussen Landal en Natuurwinkel

Nieuwe Natuurwinkel in Natuurgebied Reeuwijkse Plassen

Midden in het Groene Hart aan de Reeuwijkse Plassen heeft op 23 december 2016 een Natuurwinkel de deuren geopend op het nieuwste Landal Greenpark.
Omdat het vakantiepark is ontworpen met de natuur als uitgangspunt, werd gezocht naar een passende winkel op deze op-en-top groene locatie. Jim Koster, eigenaar van een Jumbo en Delifrance, leefde al een tijdje met het plan om de eerste biologische speciaalzaak in Reeuwijk te openen. Als retailer wil hij helpen de wereld een beetje mooier maken door mensen te leren om gezond te eten. Dat lukt echter niet in een grote supermarkt met zelfbediening. “Daarvoor heb je een speciaalzaak nodig waar mensen kunnen proeven en persoonlijk advies krijgen.”
Voor Jim was het dan ook een geschenk uit de hemel dat de winkellocatie aan de Reeuwijkse Plassen op zijn pad kwam. “Het mooiste natuurgebied van Nederland”, volgens Jim. “De ideale plek dus voor een biologische speciaalzaak”.

Streekproducten

Voor de klanten van zijn nieuwe winkel neemt Jim zichzelf als maatstaf: “Ik houd van lekker eten. Dat wil ik groot maken bij de lichtgroene consument door hen te laten proeven hoe smaakvol biologisch eten is”.
Zijn nieuwe Natuurwinkel heeft maar 200 vierkante meter vloeroppervlak. Hij richt zich op verse en biologische producten. Na een aanloopperiode van een paar maanden wil hij stapje voor stapje verder. Het is zijn droom om straks ook biologische streekproducten te verkopen. “Hier zitten namelijk heel veel biologische boeren en tuinders in de buurt waar ik mee wil samenwerken. Door met andere duurzame ondernemers op te trekken, kunnen we samen de regio wat groener maken.”

Verzorgingsgebied

Voor bezoekers van Landal Greenpark is de Natuurwinkel de dichtstbijzijnde plek waar ze boodschappen kunnen doen.
Maar ook de mensen in Reeuwijk en Bodegraven wil de gedreven ondernemer bereiken. “Voor hen wil ik de specialist zijn op het gebied van gezonde en lekkere voeding”.

Bron: biojournaal.nl