Estafette wordt Coöperatieve Supermarkt Odin

Van Speciaalzaak naar Biologische Coöperatieve Supermarkt

Coöperatieve groothandel Odin gaat alle Estafette-winkels omvormen. De winkels zullen allemaal de naam Odin gaan dragen. Daarnaast is ervoor gekozen de winkels voortaan coöperatieve supermarkt te noemen
Odin vult het concept supermarkt geheel op eigen manier in. Merle Koomans, medeverantwoordelijke voor de Odin-keten licht dit als volgt toe: “Onszelf speciaalzaak blijven noemen zou de lading niet volledig dekken. In de strikte definitie van dat woord bedien je dan maar één productgroep, wij bieden er meerdere. Als we doorgaan voor supermarkt, dan eentje met idealen! We gaan voor een volledig biologisch en liefst biodynamisch assortiment en kiezen voor veel persoonlijk contact, gedegen productkennis en een goede relatie met zowel consumenten als producenten.”

Structureel doorontwikkelen is noodzaak voor Odin

De grote supermarktketens staan niet stil en besteden steeds meer aandacht aan bio. “Ook wij moeten ons blijven ontwikkelen”.
Merle ziet veel gangbare producten verduurzamen. “Odin legt vooral de nadruk op een transparante en eerlijke keten. Qua productvoering ligt de focus op een uitgebreid groentenschap en op het bieden van minder eensoortigheid op alle fronten. Maar ook op kwalitatief hoogwaardige producten die een nichemarkt vertegenwoordigen, zoals rauwmelkse kefir.”

2017 wordt volgens Merle het jaar waarin men zoekt naar authenticiteit en puurheid. “Ik denk dat mensen scherper letten op de bereidingswijze van producten. Men wil amandeldrank waar daadwerkelijk amandel in zit, niet alleen op de verpakking. Het kaf zal zich nog verder van het koren scheiden”, verwacht Merle.

Planning omvorming Estafette winkels

Begin december 2016 hebben we aan de Czaar Peterstraat 2b in Amsterdam een hele nieuwe winkel geopend. Dit was de eerste winkel onder de nieuwe naam. Inmiddels zijn de vier Estafette winkels in Amsterdam ook een Odin coöperatieve supermarkt geworden. Het streven is dat alle coöperatiewinkels in het voorjaar allemaal zijn omgevormd. De overige winkels volgen in de loop van 2017.

Bron: Vincent Verboom – biojournaal.nl en estafette.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *