Netwerkbijeenkomst boerderijwinkels

Waarom gaat de consument naar een boerderijwinkel?

Mensen houden van het platteland, maar wonen in de stad. Ze vinden het vaak leuk om te zien waar de producten vandaan komen en hoe ze worden gemaakt. Ook is de versheid, kwaliteit en smaak van de producten voor veel mensen een reden om een extra ritje te maken naar een boerderijwinkel. Maar meer als uitzondering dan als vaste bron voor hun verse voedsel Hamvraag: Hoe krijgen we ze zover om over te gaan van een supermarkt, waar ze alles kunnen kopen, naar vers gezond voedsel waar ze vaak wat voor om moeten rijden. Gemak is er zo ingesleten. Hoe maken wij de boerderijwinkel nog aantrekkelijker voor de consument? Dat wordt het onderwerp van een netwerkbijeenkomst georganiseerd door Boerenmarktplein.nl.

Hoe groot is de branche van kortste keten voedselverkoop?

We bedoelen daarmee de directe afzet van een landbouwbedrijf naar de consument zonder tussenkomst van een derde. De meest recente cijfers van het CBS zijn in maart 2017 gepubliceerd. Van de in totaal 55.573 landbouwbedrijven in Nederland in 2016 waren er 2.635 met boerderijverkoop.
Naar schatting is het aantal boerderijen met een boerderijwinkel, stalletje, winkelautomaat e.d. afgenomen omdat ook het totaal aantal landbouwbedrijven jaarlijks afneemt. Het aantal boeren dat levert via een webwinkel is aanmerkelijk toegenomen sinds de laatst bekende cijfers van 2013.
Maar met een webwinkel trek je geen mensen naar het platteland. Hoe dan wel?

Netwerkbijeenkomst: Wat zijn de mogelijkheden en hoe pakken we het aan?

Dat is de vraag die wij, van Boerenmarktplein.nl, graag met een aantal boerderijwinkelhouders willen onderzoeken.
En ook: hoe kunnen wij als Boerenmarktplein.nl daarin een rol spelen, de boerderijwinkels ondersteunen. We hebben inmiddels een groot kortste keten netwerk met meer dan 1000 geregistreerde adressen. Ook onze bekendheid onder consumenten wordt steeds groter door onze social media marketing op Facebook en Twitter.

Uitnodiging netwerkbijeenkomst boerderijwinkels

We willen graag een netwerkbijeenkomst organiseren in april, in de oude melkfabriek van Hilversum. Daarvoor willen we graag een aantal geïnteresseerde boerderijwinkelhouders per provincie uitnodigen. Wie wil meedenken over en mogelijk samenwerken aan een vorm van gezamenlijke promotie/presentatie? Hoe organiseren en financieren we dat?
Alle facetten kunnen daarbij aan de orde komen.

De kosten van de bijeenkomst zullen (inclusief catering) maximaal € 30,00 euro per persoon bedragen.
Aan de hand van de belangstelling zullen wij bezien of één of meer bijeenkomsten georganiseerd zullen worden en zullen data voorgesteld worden.

Bent u boerderijwinkelhouder en geïnteresseerd in deelname aan zo’n netwerkbijeenkomst in april?
Geef dan svp vóór eind maart 2017 via contactformulier of via een mail naar info@boerenmarktplein.nl de volgende gegevens door: Naam en adresgegevens boerderijwinkel, naam van degene die mee wil praten en telefoonnummer.

Wij laten dan eind maart weten of er voldoende belangstelling is en op welke datum of data de bijeenkomst wordt gehouden.

We hopen op grote belangstelling voor dit voor ons allen toch belangrijke onderwerp.

Boerenmarktplein.nl
Greet Wijnmalen
Organisator netwerkbijeenkomst