Boerenverstand: boeren weten het wel…maar weten ze alles?

Gezond Boerenverstand

Echte boeren/boerinnen hoef je niks te vertellen over de bewerking van het land, de verzorging van de dieren of gewassen of de werking van de seizoenen. Ook kennen zij de overheidsregels waaraan het bedrijf moet voldoen, de leveranciers waar ze grondstoffen van betrekken en de afnemers waar producten aan geleverd worden. Vaak werken ze ook goed samen met de collega’s in de omgeving en weten ze ook prima hoe het daar reilt en zeilt. Soms zitten ze in een regionaal of zelfs landelijk netwerk of samenwerkingsverband. Heel professioneel.
Maar wat weet de boer/boerin nou eigenlijk écht van de consument, de afnemer van het eindproduct? Wat wil die consument van de boer? Wat wil de boer van die consument? Heeft de boer daar ook boerenverstand van?
Een goede wisselwerking tussen leverancier en afnemer is meer dan een artikel of advertentie in het lokale sufferdje, een spotje op de regionale TV of radio, een sponsoring van een lokale vereniging of, zoals net regelmatig op sociale media te zien was, een mensenmassa die komt kijken naar De Koeiendans! En dan? Wat weet de massa dan?

BoerenpromotieEn wat kost dat allemaal?

Wat geeft een boerenbedrijf tegenwoordig gemiddeld uit aan promotie? Aan papieren folders, advertenties en aan sponsoring of regionale radio/tv? Wat kost een website, facebookpagina, twitteraccount en het bijhouden daarvan? Laat je professionele foto’s maken? Huur je een promotiebureau? Doe je acties samen met collega’s. Doe je mee aan een groente-abonnement, foodbox, webwinkel? Wat kost dat? En wat levert het je op? Weet een boer dat? En weet hij hoe en wat zijn collega’s in de omgeving doen? En welke kennis en ervaring zit er bij collega’s elders in het land?

Netwerken over promotie richting consument

Boerenmarktplein.nl wil graag boerderij-/kwekerijwinkeliers uit het hele land bij elkaar brengen om alle mogelijkheden met elkaar te delen en te bespreken. Waarom zouden we in de ene regio het wiel uitvinden als dit in een andere regio allang de boel rendabel aan het rollen heeft gebracht?
Wij willen graag een netwerkbijeenkomst organiseren waarin tenminste één boerderijwinkelier per provincie vertegenwoordigd is en vanuit de regio met veel boerderijwinkels het liefst twee echt geïnteresseerde deelnemers.
Bent u daar één van? Geef dan uw naam, bedrijfsnaam, emailadres en telefoonnummer door via het contactformulier op deze website of rechtstreeks aan info@boerenmarktplein.nl. U ontvangt dan zo snel mogelijk bericht van ons.

De locatie zal centraal in Nederland zijn, hoogst waarschijnlijk in de Oude Melkfabriek in Hilversum (vlakbij het station Hilversum). De kosten zullen niet meer dan € 30,00 per persoon bedragen inclusief catering.

Greet Wijnmalen
Boerenmarktplein.nl

Bron foto: http://selfcoachclarkkent.blogspot.nl