Inschrijving Favoriete Bioproduct 2017 van start

Mijn Favoriete Bioproduct

Tot en met 12 december kunnen producenten die deelnemen aan de Bio-beurs 2017 hun nieuwe producten aanmelden voor deze verkiezing. De Bio-beurs vindt plaats op 18 en 19 januari 2017 in de IJsselhallen in Zwolle. Bezoekers van de Bio-beurs kiezen uit de aangemelde producten hun favoriet(en) voor 2017.
De winnaars mogen zich ‘favoriet bioproduct 2017’ noemen. Dit genereert – naast de eer – veel publiciteit. Met deze verkiezing bieden Bionext, BioNederland en de Bio-beurs een podium voor productinnovatie in de biologische sector. Op de Bio-beurs in januari worden de nieuwe producten en productinnovaties professioneel gepresenteerd in een eregalerij.

Voorzitter Jan Groen van BioNederland, Vereniging van Biologische Producenten en Handel: “Er komen steeds meer biologische producten op de markt. Met deze galerij op de Bio-beurs bieden we producenten de kans om hun nieuwe producten op een opvallende manier onder de aandacht te brengen bij de vakwereld. En de bezoekers van de beurs kunnen in één oogopslag zien wat de nieuwste ontwikkelingen zijn.”

Productcategorieën

1. Vers:
Fruit- en groentesappen, groente, fruit, salades, melkproducten, boter, kaas, zuivelvervangers zoals havermelk, vlees en vleesvervangers
2. Brood, banket, deegwaren:
Meelproducten zoals koekjes, brood, bolletjes, beschuit, crackers
3. DKW:
Frisdrank, thee, koffie, bier, wijn, sterke drank, pasta’s, rijst, bonen, Snacks en zoetwaren: mueslirepen, chocolade, chips, noten
4. Non food:
Cosmetica, verzorgingsproducten, bloembollen, kamerplanten, snijbloemen, tuinplanten, zaden schoonmaakmiddelen

Bron: Biojournaal.nl