Genomineerden Beste Biowinkel 2017 bekend

Welke type Biowinkel wordt genomineerd

De genomineerden voor de verkiezing van de beste biowinkel 2017 zijn bekend. Vanaf 16 november mag het publiek zijn stem uitbrengen. Een vakjury selecteerde 12 winkels. Winnaars mogen een jaar lang de titel ‘Beste biologische winkel 2017’ voeren en zijn zo het visitekaartje van de branche. De Verkiezing van de Beste biologische winkel is een initiatief van de Biowinkelvereniging en Bionext.
De verkiezing is de enige verkiezing in Nederland waar biologische speciaalzaken zich met elkaar kunnen meten. Winkels die minimaal 90 % biologisch aanbod in voeding hebben kunnen meedoen. Dit jaar staat het thema transparantie centraal. Op welke manier laat een winkel zien waar de producten die in de winkel liggen vandaan komen? Hoe wordt de producent belicht?

De genomineerde winkels

Er zijn 4 categorieën vastgesteld: boerderijwinkel, middelgrote winkel, grote winkel en webwinkel. Bij de grote winkels strijden Natuurwinkel Amersfoort, Ekoplaza Alkmaar en Estafette Alkmaar om de titel. Bij de middelgrote winkels zijn Estafette Bos en Lommer – Amsterdam, Ekoplaza Schoorl en EkoPlaza Zadelstraat – Utrecht genomineerd. Bij de webwinkels gaat de strijd tussen Hofwebwinkel.nl, ekonoom.nl en beterbio.nl.
En bij de boerderijwinkels zijn de 3 genomineerden: landgoedwinkel Heerlijkheid Mariënwaerdt Beesd, Bioboerderij’t Schop Hilvarenbeek en het Kleinlangevelsloo – Biologisch made easy! Raalte.

Online stemmen op de Biowinkel van uw keuze

Vanaf 16 november kan het publiek stemmen op de genomineerde winkels op www.bestebiowinkel.nl. De vakjury gaat de komende weken onaangekondigd op bezoek bij de genomineerde winkels en doet een bestelling in de genomineerde webwinkels. Hun professionele oordeel wordt naast de publieksstemmen gelegd. De mening van de jury telt voor 80 % mee, de publieksstemmen voor 20 %. Het publiek kan tot 31 december 2016 stemmen en maakt kans op mooie prijzen.Uiteindelijk maakt de jury op woensdag 18 januari 2017, op de Bio-beurs in Zwolle, bekend welke winkels zich beste biologische winkel van Nederland mogen noemen.

Bron: Duurzaamnieuws.nl