Spankeren is een biologische boerderij rijker

Geen plofkippen of megastal op De Nieuwenburgt

Bij biologische boerderijwinkel De Nieuwenburgt in Spankeren is het volstrekt duidelijk waar het vlees, de melk en kaas vandaan komen. Op en om de boerderij hebben de prachtige Jersey-koeien en kalveren alle ruimte en vrijheid.

Droom verwezenlijkt

Hans Nieuwenburg en Tanja Wezendonk zijn dit jaar begonnen met hun boerderij in Spankeren. Tegen alle trends van schaalvergroting of sluiting van boerderijen in volgden zij hun jarenlange droom van een eigen boerderij. Aan de Kappersweg vonden ze uiteindelijk een geschikte plek met voldoende land en mogelijkheden. Want ze wilden wel volledig biologisch boeren, met respect voor de natuur. Na een ingrijpende verbouwing konden ze mede dankzij de hulp van vrienden en familie halverwege dit jaar echt starten.

Biologische boerderijwinkel

Sinds oktober heeft De Nieuwenburgt een eigen biologische boerderijwinkel die op zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur geopend is. Hier is alles te koop wat op de Spankerense boerderij wordt voortgebracht: melk, kazen, rundvlees, aardappelen en appelsap en sinds kort varkensvlees, kip en verse eieren van een biologische boer uit de regio.

Bron: Rhedennieuws.nl