Dit zijn de beste Biowinkels van Nederland in 2017

Verkiezing Beste Biowinkels van Nederland op de Bio-beurs

De winnaars zijn gekozen door een mix van publieksstemmen en het oordeel van de jury. Het oordeel van de jury woog voor 80 % mee, de stemmen van het publiek voor 20 %.
De prijsuitreiking vond plaats op 18 januari 2017 op de Bio-beurs in de IJsselhallen in Zwolle.

Beste Biologische Boerderijwinkel

De winnaar in deze categorie is de boerderijwinkel Kleinlangevelsloo uit Raalte. Voor hen betekent het de prolongatie van hun titel, want ook vorig jaar waren zij de winnaar. Van harte gefeliciteerd voor deze bijzondere prestatie. De jury was zeer onder de indruk van het enorm brede assortiment. Dit is uitzonderlijk voor een boerderijwinkel. Het personeel is heel vriendelijk en heeft zeer veel kennis over de producten.. Bijzonder in het assortiment is paneer van de melk van eigen koeien en vlees- en vleesproducten gemaakt van waterbuffels die op de eigen boerderij gehouden worden. De winkel organiseert veel extra activiteiten om klanten te trekken. En runt ook een bezorgservice in de regio.
Bioboerderij ’t Schop werd in deze categorie tweede en Landgoedwinkel Heerlijkheid Mariënwaerdt uit Beesd ging er met de derde prijs vandoor.

Beste Biologische winkel categorie middelgroot

In deze categorie deed Ekoplaza goede zaken. Ekoplaza Schoorl werd eerste en Ekoplaza Utrecht werd derde. De tweede plaats ging naar Estafette Bos en Lommer. Volgens de jury is Ekoplaza Schoorl een prachtige, zeer verzorgde winkel. Het is een plezier om hier rond te lopen en te kopen. Het personeel is zeer klantvriendelijk. De winkel wordt gerund door een actieve ondernemer met veel passie. Ook het energiebeleid verdient en compliment: de winkel heeft maar liefst 40 zonnepanelen op het dak liggen.

Beste Biologische winkel categorie groot

De winnaar in deze categorie is de Natuurwinkel Amersfoort. Juryvoorzitter Kitty Koelemeijer roemde de Natuurwinkel vanwege de wijnafdeling. Ook heeft de winkel een zeer goede delicatessen- en kaasafdeling. Het assortiment telt redelijk wat streekproducten en scoort voor de jury het hoogst op beleving van alle genomineerde winkels. De routing en lay-out van de winkel zijn prima. De tweede en derde plaats gingen naar Alkmaar, naar respectievelijk Ekoplaza en Estafette.

Beste Biologische Webwinkel

Hofwebwinkel won de eerste prijs. Het onderscheidende aan deze webshop is volgens de jury, dat het een samenwerking is van boeren die via de webwinkel hun producten vermarkten. De website is heel duidelijk. Ook heeft de site een chatfunctie waarmee je makkelijk vragen kunt stellen tijdens het bestellen. De webshop werkt met vaste bezorgers zodat ze persoonlijk contact en hoogwaardige service kunnen bieden.
Webwinkel Ekonoom werd in deze categorie tweede en BeterBio eindigde op de derde plaats.

Bron: website Bionext.nl