Meer agrarische netwerken en coöperaties in Nederland

Meer samenwerking in de agrarische sector in de vorm van netwerken en coöperaties

Limburgs ondernemersnetwerk officieel opgericht

het ondernemersnetwerk ‘Biologische Landbouw in Limburg op de kaart’ is onlangs in Maasbree officieel opgericht.
Arend Jan Cuperus (Arvalis) benadrukt het belang van een ondernemersnetwerk voor de biologische landbouw in Limburg. ‘We hebben een onderzoek uitgevoerd onder biologische ondernemers. Daaruit bleek dat ondernemers elkaar nauwelijks kennen en weinig met elkaar samenwerken. Daar willen we verandering in brengen.’

Thema’s
Het ondernemersnetwerk wil zich richten op drie thema’s: belangenbehartiging/samenwerken, afzet en kennis. Het netwerk werkt vanuit de drie regio’s noord, midden en zuid. ‘Elke regio houdt zo’n drie keer per jaar een regiocafé. Tijdens een dergelijke bijeenkomst is er ruimte om te netwerken en bij te praten.
Daarnaast is het ondernemersnetwerk van plan activiteiten voor agrarische ondernemers te organiseren, die zich aan het oriënteren zijn in de biologische landbouw.’
Bron: www.nieuweoogst.nu

30 Biologische geitenhouders hebben zich 6 februari officieel verenigd in de coöperatie Bio Goat Meat

Het doel van deze coöperatie is om bokken op een duurzame manier op te fokken en te vermarkten in de biologische markt.
De coöperatie vertegenwoordigd met het huidge ledenaantal ongeveer driekwart van de biologische geitenbedrijven in Nederland.
Bio Goat Meat biedt twee soorten vlees aan. Allereerst Capretto. Dit is vlees heeft een zachte, volle smaak en is afkomstig van een lam van 8 tot 12 kilo. De tweede soort is het relatief onbekende Chevon. Dit vlees komt van bokjes van ongeveer 35 kilo die vanaf het voorjaar in de wei lopen. De cooperatie wil meer bekendheid aan dit vlees geven.
Bron: www.vleesplus.nl