Interview met een bevlogen ambachtelijke worstmaker

Van Straatwerker naar Worstmaker

Een bevlogen worstmaker die mensen wijzer wil maken op het gebied van smaak, goed eten én goed leven? Dat is Wild Vleesch; het ambachtelijke bedrijf van kritische maker/smaker/koper Paul van den Hooven. Wild Vleesch is een jong bedrijf dat wordt gerund door een voormalig senior straatwerker die het vak leerde van een slager op leeftijd.

Podcast
Luister mee naar Lekker Lokaal, de podcast over onafhankelijke food labels in Rotterdam en omstreken, waarin lokale makers met goede verhalen én dito producten worden interviewed, en waarin de korte keten van Rotterdam een gezicht krijgt.

Wat ga je leren van dit gesprek?
– hoe Paul, met nul kennis en 500 euro startkapitaal, zijn bedrijf startte vanuit zijn eigen keuken;
– de zoektocht naar de juiste productieruimte en hoe dat (de ontwikkeling van) je bedrijf beïnvloedt;
– welke twee beroepsgroepen Paul beïnvloeden en waarom hij daarvoor graag over de grens kijkt;
– waarom Paul dierenwelzijn zo belangrijk vindt én waarom hij zijn (volwassen!) beesten bij kleine fokkers koopt
– waarom Paul graag MKB’er blijft;
– Paul’s gouden tip voor makers die een voedselonderneming willen starten.

Het interview van Diana van Ewijk (Soephoofd) met Paul van den Hooven is hier te lezen en te beluisteren.
Bron: Soephoofd.nl